Karriärkvällen 2017

Här i Umeå har vi något som kallas för ”Karriärkvällen” som anordnas varje år av Norra Studerandeföreningen. Temat för det här året är kompetensutveckling och i år har de bjudit in tre intressanta föreläsare till skolan som berättar om deras karriärval och ger oss tips & råd.

Första gästen är hovtandläkaren Anders Ericson, alltså kungens och prinsessornas egen tandläkare! Han är även en driven klinikchef med stor erfarenhet inom verksamheten.

Den andra gästen heter Clas Oscarsson som är en estetikguru. Han driver privatkliniker och engagerar sig i estetisk tandvård, protetik och studenter.

Sista dagen för dagen är inte minst Peyman Kelk, som är protetiker, forskare, politiker för Liberalerna med mera. Han är mannen med många bollar i luften och som fortsätter inspirera folk i omgivningen med sin multitalang. Han är en av dem första personerna man träffar under utbildningen då han undervisar i kursen ”Introduktion till tandläkarutbildningen”.

Något som jag tycker är intressant är att hovtandläkaren har arbetat på Folktandvården på Visby och där är det en hel del nyutexaminerade tandläkare från olika utbildningar som samlas för att jobba. Enligt honom är tandläkare från Umeås utbildning bäst kliniskt tränad och är mest kompetent efter utbildningen, så det är riktigt skoj att höra! Näst bäst är tandläkare från Malmös utbildningen, sedan Göteborg och sist hamnar tandläkarna från KI.

Tips som vi fick under dagen:

-Skaffa en mentor, man lär sig otroligt mycket då! 

-Satsa utanför storstäder om ni vill utvecklas och bli bättre på det ni gör. 

-Läs gärna ekonomi-kurser om ni vill driva egen klinik. 

-Hitta bra tandtekniker!

-Lär er fotografering, kommer vara en viktig bit av jobbet.  

-Skaffa info om Invisalign.

-Skäms inte att ta betalt, ni har gått en lång utbildning och offrat mycket. Ni förtjänar det.  

-Utmana er själva och utveckla er. Våga misslyckas!

IMG_0123
Till höger har vi hovtandläkaren Anders Ericson och till vänster står Clas Oscarsson.
Annons

3 reaktioner till “Karriärkvällen 2017

  1. Hej Maryam!

   Du har missförstått det jag skrivit. Jag citerar vad hovtandläkaren Anders Ericson har sagt, det är alltså inte mina synpunkter. Själv har jag en begränsad uppfattning om KI. Synpunkter och åsikter behöver nödvändigtvis inte vara fakta heller, så ta det med en nypa salt.
   Hoppas jag har tillrättalagt detta. Ha en fortsatt bra dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s